İSTANBUL'UN EDEBİYAT DOLU SOKAKLARINDA UNUTULMAZ BİR GEZİ

İSTANBUL'UN EDEBİYAT DOLU SOKAKLARINDA UNUTULMAZ BİR GEZİ

Türkçe Bölümümüz tarafından düzenlenen unutulmaz bir etkinlik olan "İstanbul Yazarlar Kültür Mekanları Gezisi", 7. sınıf öğrencilerini Türk edebiyatının zengin mirasıyla buluşturdu. 8 Haziran 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilen bu özel gezi, öğrencilerin edebiyatın izinde keyifli bir yolculuğa çıkmasını sağladı.

Gezinin ilk durağı, Tevfik Fikret Müzesi - Aşiyan oldu. Türk edebiyatının önemli isimlerinden Tevfik Fikret'in müze olmuş evi, öğrencilere yazarın yaşamına ve eserlerine dair önemli ipuçları sundu. Ardından, eski İstanbul'un tarihi dokusunu soluyabilecekleri Sahaflar Çarşısı'na doğru yol alındı. Beyazıt/Fatih bölgesinde bulunan bu çarşı, öğrencilere kitap kokulu bir atmosferde nostaljik bir gezinti sunarken, Türk edebiyatının derinliklerine bir pencere açtı.

Öğle saatlerinde gezinin üçüncü durağı olan Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi'ne ulaşıldı. Türk milletinin milli marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un yaşamına dair izler taşıyan bu ev, öğrencilere duygusal ve anlamlı bir deneyim yaşattı. Öğrenciler, Akif'in eserlerinin ve milli mücadeleye olan katkılarının izini sürdü.

Günün ilerleyen saatlerinde, öğrenciler Masumiyet Müzesi'ni ziyaret ettiler. Bu müze, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un "Masumiyet Müzesi" adlı eserine ilham vermiş ve eserin kurgusal dünyasını gerçek hayata taşımıştı. Öğrenciler, Pamuk'un eserlerinin sayfalarında dolaşırken, İstanbul'un sokaklarında dolaşan karakterlerin izini sürdüler.

Gezi, son durağı olan Orhan Kemal Müzesi'nde noktalandı. Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Orhan Kemal'in müze olmuş evi, öğrencilere yazarın yaşamına ve eserlerine dair derinlemesine bir bakış sunarken, edebiyat tutkularını daha da pekiştirdi. Müzede öğrencilerimize Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü eşlik etti ve öğrencilerimize sevgili babasının kitaplarını imzaladı.

İstanbul Yazarlar Kültür Mekanları Gezisi, öğrencilere Türk edebiyatının zengin mirasını keşfetme fırsatı tanıdı. Bu özel gün, öğrencilerin edebiyatla daha derin bir bağ kurmalarına ve yazının büyülü dünyasına adım atmalarına olanak sağladı.


11.06.2024

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.