Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı mücadelemizin bir nişanesi olarak aklımızda ve kalbimizde taşıdığımız İstiklal Marşı'mızın kabulünün 98. yılını kutlamak üzere okulumuz konferans salonunda toplanıldı. 8. Sınıf öğrencilerinin on kıtayı okuması izleyenleri hayran bıraktı
18 Mart 1915'te Çanakkale'de büyük bir zafere imza atmış ama yurdumuzun işgal edilmesine engel olamamıştık. 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan bir güneş gibi yükselen Mustafa Kemal, şimdi Anadolu'ya umut aşılıyordu. Ve cephelerde umudu ve inancı kaybetmemeye, ne pahasına olursa olsun İstiklalimizi kazanmaya ihtiyacımız vardı. Askere ve yurda moral vermek amacıyla bir şiir yarışması düzenlenmiş, katılan 724 şiirden 6 tanesi seçilmişti. Yine şiirlerin ruhunda eksik bir şeyler vardı.
12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisinde dakikalarca ayakta alkışlanarak kabul edilen Mehmet Akif Ersoy'un; yaşadığımız acıları, yoklukları yine de bitmeyen umudumuzu, azmimizi anlattığı İstiklal Marşı'mızdan bölümlerin de olduğu oratoryo duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Tören bu oratoryo ile sona erdi.