KÜÇÜK ELLER KODLADI, BÜYÜK HAYALLER KURDU

KÜÇÜK ELLER KODLADI, BÜYÜK HAYALLER KURDU

3 Mart Azizoğlu İlkokulu'nda 17 Ekim 2025 Cuma günü düzenlenen 3 Mart Kodlama Festivali, teknoloji ve yaratıcılıkla dolu renkli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Gün boyunca 1. ve 2. sınıf öğrencileri, farklı atölyelerde kodlama, robotik ve elektronik uygulamalarla dolu bir öğrenme deneyimi yaşadı. Öğrenciler, Makey Makey ile nesneleri oyun kontrolcüsüne dönüştürdü, Quiver Vision uygulamasıyla artırılmış gerçeklik deneyimi yaşadı, Elektrolab etkinliğinde temel elektronik devreler kurdu ve mBot robotlarıyla futbol turnuvaları düzenledi.

1. sınıf öğrencilerinin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları robotlar sergilenerek büyük ilgi gördü. Öğrenciler hem ürettikleri robotlarla hem de atölye etkinliklerinde çekilen fotoğraflarla günün anılarını ölümsüzleştirdi.

Bu yılın dikkat çeken ayrıntılarından biri ise 5, 6 ve 7. sınıf Robotik Kulübü öğrencilerinin, küçük arkadaşlarına mentorluk yaparak etkinliğe katkı sağlamasıydı. Minik öğrenciler, bu sayede kodlamanın yalnızca bir bilgisayar etkinliği değil, aynı zamanda bir takım çalışması olduğunu deneyimledi.

Festival sonunda öğrenciler, kodlama sayesinde üretmenin, denemenin ve öğrenmenin heyecanını yaşadı.
3 Mart Kodlama Festivali, geleceğin teknolojisini şekillendirecek küçük mucitlerin ilk adımlarını atmalarına sahne oldu.


21.10.2025

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2025 | Tüm Hakları Saklıdır.