NESİN MATEMATİK KÖYÜNDEYDİK

ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu olarak geleneksel hale getirdiğimiz Nesin Matematik Köyü gezimizi 7. sınıf öğrencilerimiz ile 17 Mayıs 2024 tarihlerinde Şirince'de gerçekleştirdik.

Matematik Köyü'nün muhteşem ortamında Ali Nesin'in matematik dersi anlatımı eşliğinde öğrencilerimiz keyifli bir ders geçirdiler. Ziyaretimizin en öğretici tarafı çağdaş bir akademisyen olan Ali NESİN ile tanışmak ve onun birikimlerinden faydalanmak oldu.

Genelde müfredatlara sığmayan temel, ilginç konuları ayrıntılarına inerek öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmayı da hedefleyen Matematik Köyü, bu yönüyle Türkiye'de ve hatta belki de dünyada eşi benzeri olmayan bir yer.

Hem biz öğretmenler hem de öğrencilerimiz adına keyifli ve öğretici geçen gezimize katılan tüm öğrencilerimize gösterdikleri örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyor, bu deneyimi tekrar yaşamayı diliyoruz.

Geziyi düzenleyen matematik bölümü öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

23.05.2024