OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ "UZAY KAMPI TÜRKİYE"DE

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ "UZAY KAMPI TÜRKİYE"DE

ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu öğrencileri ve Fen Bilimleri Bölümü öğretmenleri 5-7 Mayıs 2023 Tarihleri arasında İzmir serbest bölgede bulunan UZAY KAMPI TÜRKİYE'ye gittiler.

Bir uzay ve bilim merkezi olan Uzay Kampı Türkiye, gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklanmış bir merkezdir. Öğrencilerimiz uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortamda; problem çözme, zaman yönetimi, iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitim aldılar.

Uzay Kampı Türkiye programında, öğrencilerimiz uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörler kullandılar.

Uzaya gitmek 8,5 dakika sürer ancak gerçek bir uçuş görevinin hazırlıkları yıllar alır. Yıllarca süren bu eğitimleri öğrencilerimiz Uzay Kampı Türkiye'de yaparak yaşayarak keşfettiler.

Bunun yanında   1/6 Yerçekimi Koltuğu Simülatörü Kullanımı, Sıfır Yerçekimi Duvarı, Uzay İstasyonu Hareket Eğitimi Simülatörü, İnsanlı Manevra Ünitesi, Hurricane 360 VR Simülatörü ile sanal gerçeklik macerası, Sanal Mars gezisi simülatörü "Mars Explorers"ile 3 boyutlu uzay macerası, sıcak hava balonu yapılarak fırlatılması, Mars kolonisi tasarımı ve sunumu, Astronot kıyafetlerinin tanıtılması, "Sanal gökyüzü"nün oluşturulduğu planetaryum ile takımyıldızların gökyüzündeki konumlarını tanıma gibi birbirinden önemli, öğretici ve eğlenceli etkinliklere katılım sağladılar.

Programın en etkileyici ve özel aktivitesi ise uçuş göreviydi. Gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmaların canlandırıldığı bu aktivitede her bir takım üyesine, uzay mekiği Discovery'de komutan, Uzay İstasyonu modüllerinde uçuş mühendisi ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevler verildi. Her bir görev ayrı derecelerde sorumluluk alma ve liderlik özelliği gerektirir. Eğer bir takım üyesi önemli bir sorumluluğu ya da görevi ihmal ederse, bu tüm uçuş görevinin başarısız olmasına neden olabilir. Öğrencilerimiz bu görevi yaparken bilgiyi paylaşma ve takım halinde başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendiler.

Öğrencilerimizin oldukça önemli deneyimler elde ettikleri kamptan, unutulmaz hatırlarla ayrıldılar.

Fen Bilimleri Bölümü öğretmenlerine ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.


08.05.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.