PRENSES ADA İLE ÇIKILAN ARKEOLOJİ YOLCULUĞU

Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve sevdirmek için okulumuzun 3. Sınıf öğrencilerinin uyguladığı Başucu Kitapları Projesi'nde İpek Arman'ın kaleme aldığı "Prenses Ada'nın Tuhaf Ayakları" kitabı büyük bir keyifle okundu. Kitabın konusu olan "Arkeoloji" öğrencilerimize tanıtıldı. Tanıtım aşamasında Değerli Velimiz İlknur Barış, davetimizi kırmayarak öğrencilerimizle söyleşi yaptı.  Arkeoloji alanında merak uyandıran söyleşi için kendilerine teşekkür ederiz.

Söyleşinin ardından her hafta kendilerine gelen gizli notlarla şifreleri çözen miniklerimiz, okuyarak, düşünerek, geleceklerine yatırım yaptılar. Son olarak çözdükleri matematik bilmecesiyle hazineye ulaştılar. Gerçek hazinenin kendilerinden bir parça olduğunu gören öğrencilerimiz son kitaplarına doğru yola devam ettiler.

16.05.2024