3 Mart Azizoğlu İlkokulu ve Ortaokulu'nun robotik takımı ROBOÇEK, Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen First Lego League Challenge turnuvasında "İlham Verenler Ödülü" kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
1 Mart 2025 tarihinde Eskişehir'de gerçekleştirilen prestijli turnuva, gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında yeteneklerini geliştirmelerini teşvik eden uluslararası bir organizasyonun parçası olarak dikkat çekiyor. Turnuva boyunca takımlar, inovatif projelerini ve robotik yeteneklerini sergileyerek hem teknik becerilerini hem de takım çalışması ruhlarını ortaya koydu.
"Umut Bilimde!" sloganıyla hareket eden ROBOÇEK Takımı, yaratıcılıkları ve azimleriyle jüriyi etkileyerek ödüle layık görüldü.
Bu süreçte takım koçları Sema Işık, Mustafa Yıldırım ve Çağlar Tunçel, öğrencileri bilim ve teknolojiye yönlendirme konusunda büyük bir özveriyle çalışarak ekibin başarısında önemli rol oynadı. Ayrıca, takıma destek veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Aysun Eyidoğan ve Drama Öğretmeni İbrahim Karabulut, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve sunum becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı.
Bu büyük başarıda emeği geçen Bartu Aygün, Yusuf Ömer Dolaşır, Doğa Akyazı, Cemil Toprak Sakin, Oğuz Çakıcı, Korel Çetinyuva, Damla Su Çoğal, Çağla Bolu, Kıvanç Estik, Kutay İzin ve Hasan Sezen'den oluşan ROBOÇEK Takımı'nı tebrik ediyoruz.
Bilime ve teknolojiye ilham veren tüm gençleri ve onları destekleyen değerli eğitmenleri kutluyor, gelecekteki başarılarını heyecanla bekliyoruz.