ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOPARK (ULUTEK) GEZİSİNDE YAZILIM DÜNYASINI KEŞFETTİK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOPARK (ULUTEK) GEZİSİNDE YAZILIM DÜNYASINI KEŞFETTİK

Teknolojinin günümüzdeki ilerlemesine katkıda bulunan teknoparklar arasında bulunan ULUTEK, Bursa'da yazılım adına büyük bir önem taşımaktadır. Öğrencilerimizle yaptığımız bu gezide bir yazılım programının ne gibi ortamlarda, hangi şartlar altında, kaç birim arasındaki iletişim sonucunda ortaya çıktığını, yine bu gezimizde ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOPARKIN Bursa için önemini, yazılım sektöründeki konumunu öğrenmiş olduk.

Bir yazılım firmasına misafir olarak yazılım programlarının aşamalarını görmüş olduk. Yazılımda en önemli bölümün yaratıcılıkla başladığını ve bu sebeple çalışma ortamlarının çalışanların yaratıcılığını geliştirecek türden rahat ve renkli tasarımlara sahip olduğunu fark ettik. Yaratıcılıkla başlayan bu serüven programları oluşturmak, videolar hazırlamak, reklamlarını düzenlemek ve doğru karar verebilmek ile devam etmektedir.

Öğrencilerimiz hem bilişim teknolojileri hem de robotik kulüplerinde öğrendikleri bilgilerin gerçek çalışma hayatında nasıl ve nerede kullanılacağını görmüş oldular. Sordukları birçok soru ile bu alana karşı olan ilgi ve alakalarını göstermiş oldular. Yazılım ve tasarım ile dolu bir gün geçirmiş olduk.


31.05.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.