Teknolojinin hayatımıza getirdiği sayısız faydaları vardır. Ancak teknoloji ölçüsüz ve sınırsız bir şekilde kullanıldığında onunla ilişkide olan kişinin iradesini kaybetmesi, kendini denetleyemez duruma gelmesi, onsuz bir yaşam sürememeye başlaması ve bu durumun da sürekli bir hal alarak bağımlılığa dönüşmesi kaçınılmazdır.
Bağımlılığın yaşamımız üzerinde çok ciddi bozucu ve yıkıcı etkileri olabilir. Bağımlı hale gelmiş yetişkinler ve çocuklar sanal dünyadaki gerçek olmayan hız, hareket ve ilişkilere uzunca süre maruz kaldıklarından bu durumların verdiği haz duygularına alışırlar. Teknolojinin yarattığı sanal dünyadan ayrılıp, reel dünyaya döndüklerinde ise işlerini ve sorumluluklarını yerine getirebilme konusunda adaptasyon güçlükleri çekmeye başlarlar. Sanal dünyada yaşadıkları ve tutkunu oldukları haz duygularını reel dünyada da sürekli olarak bulmak ve yaşamak isterler. Bulamadıkları zamanlarda ise genellikle doyumsuz, mutsuz, agresif çabuk sıkılan ve asosyal insanlar haline dönüşürler.
5. ve 6. Sınıf öğrencilerimiz ile yaptığımız rehberlik dersimizde, internet ve oyun bağımlılığı yaşayan bir çocuğun okul, aile ve arkadaşlık ilişkilerinin nasıl olumsuz bir şekilde etkilendiğini, ailesinin ve arkadaşlarının onu bu bağımlılıktan kurtarmak için verdiği mücadeleyi ve sonunda bağımlı yaşamaktan nasıl vazgeçtiğini anlatan, sunumumuzu izledik. Ayrıca çizgi karelerden oluşan sunum sonrasında, Rehber Öğretmenlerimizden İmran Gündoğan öğrencilerimizin bu konudaki farkındalığını arttırmaya yönelik bilinçli kullanıcı kimdir, yaşamımızın genelinde ve yaklaşan yaz tatili sürecinde interneti ve teknolojiyi nasıl kullanmalıyız, bağımlı olmamak için nelere dikkat etmeliyiz konularında öğrencilerimiz ile birlikte bir söyleşi gerçekleştirdi.