Doğaya ne verirsek, doğa da bize misliyle geri verir. "Canlılara yuva olan toprak, nefesimiz olan hava, kana kana içtiğimiz su... Yuvalar dağılıyor, nefesler daralıyor, az su kullanmanın yollarını arıyoruz. Çünkü lüks hayat yaşayıp rahat edelim derken kaynaklarımızı tüketiyoruz. Buna bir "Dur" demek gerekir.
Bu düşünceden yola çıkarak "Geri Dönüşüm ve Sıfır Atik" projelerinin bir ucundan sıkıca tutmaya karar verdik. Okulumuz Fen Bilimleri Zümre Öğretmenleri "Geri Dönüşüm nedir? Nasıl yapılır? Atik miktarlarımızı nasıl en aza indirebiliriz?'' sorularına cevap arayarak okulumuz tüm öğretmen ve personelini bilgilendirdi. Daha önceden yapmış olduğumuz doğru bildiğimiz yanlışlar, bu yanlışların geri dönülemez sonuçları, tüm dünya ve ülkemizdeki geri dönüşüm uygulamalarını da anlattılar.
İnteraktif olarak devam eden seminerde geri dönüşüm konusunda çok hassas davrananların bile yanlışlar yaptığı tespit edildi. Doğru geri dönüşüm yapabilmek için öğrencilerimize nasıl bir eğitim vereceğimiz, bu konuda hangi etkinliklerin ve projelerin yapılması gerektiği tartışıldı.
İşi geri dönüşüme bırakmadan "sıfır atık" yaşam biçimi için atabileceğimiz küçük adımlar önerildi.
Bu adımların, suya atılan küçücük bir taşın yarattığı dalgalar gibi büyümesi dileği ve inancıyla seminer tamamlandı.
Kullan-at alışkanlığı terk etmeli.
Plastik şişelerde içecek, plastik paketlerde yiyecek almamalı!
Yanımızda bez torba, kupa ve matara taşımalı.
UNUTMAMAK LAZIM Kİ BİR KİŞİ BİLE FARK YARATABİLİR!