ÖĞRENCİLERE SIFIR ATIK SUNUMU

ÖĞRENCİLERE SIFIR ATIK SUNUMU

3 Mart Azizoğlu Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmenleri tarafından 4 Ekim Cuma günü temiz çevre ve geri dönüşüm bilinci kazandırmak amacıyla 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine bilgilendirme sunumu hazırlandı. Sunumda öğrencilere geri dönüşümün önemi anlatılırken, okulumuzdan ve Dünya'dan örnekler verildi ve sıfır atık yaklaşımıyla okulumuzda çizdiğimiz yol haritası paylaşıldı. İklim değişikliğinin nedenlerine, sonuçlarına ve bu bağlamda herkese düşen görevlere değinilen sunumda, küçük dokunuşların büyük fark yaratacağına vurgu yapıldı.

Sunumunda ayrıca okul koridorlarında bulunan geri dönüşüm kutularının, pil atıklarının ve mavi kapak kutularının işlevi üzerinde durularak, atık yağ toplama ve atıktan sanata geri dönüşüm yarışmaları hakkında da bilgi verildi.

Sunumda dikkat çeken diğer konular da yemekhanede toplanan yumurta kabukları ve çay posaları gibi organik atıklardan kompost olarak elde edilen doğal gübrenin "ÇEKekim" bahçesinde kullanılması, pet şişelerden elde edilen filament ile 3D yazıcıdan çıktılar alınması, "GeleCEK" projesinde dikilen ağaçlarla ve güneş enerjisi geri dönüşüm projesinde üretilen yenilenebilir enerjiyle karbon ayak izini azaltmak için çalışmalar yapılması gibi başlıklar oldu.  


07.10.2024

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.