14 ŞUBAT ÖYKÜ GÜNÜ

Hayatımız öykülerden oluşur, öykülerde buluşuruz. Öyküler arasında kaybolurken uzak sandığımız, tanımadığımız, ötekileştirdiğimiz hayatların aslında bizim yaşamlarımızdan çok da bir farkı olmadığını görürüz.

2003 yılında Uluslararası Yazarlar Kongresi tarafından kabul edilerek dünya genelinde kutlanan " DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ " okulumuzda da Türkçe bölümü öğretmenlerinin hazırladığı çeşitli öykülerin öğrenciler tarafından öğretmenlere ve öğrencilere dağıtılmasıyla kutlandı. Öyküleri ilgiyle okuyan öğrenciler Dünya Öykü Günü hakkında bilgi sahibi olurken beğendiği öyküleri de birbirleriyle paylaşma fırsatı buldu.

Barış ve huzur dolu bir dünya için öykülerin iyileştirici gücünden daha fazla yararlanmak temennisiyle bizler de yalnızca sevgililerin değil öykü severlerin de günü olan 14 Şubat Dünya Öykü Günü'nü kutluyoruz.

Öykü iyileştirir, öykü birleştirir; öyküyle kalın...

14.02.2022