3 MART ÖĞRETMENLERİ 16. EĞİTİMDE EDEBİYAT SEMİNERİ'NDE

3 MART ÖĞRETMENLERİ 16. EĞİTİMDE EDEBİYAT SEMİNERİ'NDE

Günışığı Kitaplığı'nın düzenlediği 16. Eğitimde Edebiyat Semineri, 14 Ekim'de FMV Işık Okulları'nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Gelenekselleşen seminere bu yıl 44 ilden 500'den fazla öğretmen, eğitim yöneticisi, kütüphaneci, akademisyen, okulumuz sınıf öğretmenleri ve Türkçe öğretmenleri katıldı. 

Günün açılışını yapan ödüllü öykücü Yekta Kopan, yazarlık ve sanat yolculuğundan süzdüğü deneyimiyle eğitimcilere seslendi.

Ülkesinde olduğu kadar Türkiye'de de çok sevilen İtalyan yazar, psikanalist Luigi Ballerini, çocuklukta edebiyatın ve okuma keyfinin kazanımlarını vurguladı.

Yayıncı Mine Soysal, Burdur'da öğrencileriyle sürdürdüğü yaratıcı uygulamalarla dikkati çeken öğretmen Osman Yetkin Özkan ile "Okullar ve Edebiyat Kitaplarını Seçme Kıstasları" üzerine söyleşti.

Dijital dünyanın çocuklar için risklerini ve fırsatlarını anlatan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Esra Ercan Bilgiç, konuya çocuk hakları açısından yaklaştı.

İletişim uzmanı Damla Özlüer, "Çocuklar ve Gençlerle 'İklimce' İletişim" başlıklı konuşmasında, bugün insanlığın en ortak yönünün "iklimdaşlık" olduğunu vurguladı.

Seminer kapsamında düzenlenen Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2023 Ödül Töreni'nde yarışmaya "sevinç" temalı öyküleriyle katılan ve dereceye giren 3 genç öykücü, ödüllerini usta edebiyatçıların elinden aldılar ve eğitimciler tarafından ayakta alkışlandılar.

Seminerin "Yaratıcı Okuma Uygulamaları" bölümünde İstanbul, Bursa ve Muğla'daki okullardan dört öğretmen, öğrencileriyle gerçekleştirdikleri çalışmalarını renkli sunumlar eşliğinde meslektaşlarıyla paylaştı.


17.10.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.