3 MART ORTAOKULU 17. İSTANBUL BİENALİ'NDE

3 MART ORTAOKULU 17. İSTANBUL BİENALİ'NDE

Fransızca kökenli olan "Bienal" sözlük anlamı olarak iki yılda bir yapılan etkinlik anlamına gelmektedir. Çoğunlukla kültürel veya sanatsal faaliyetler için kullanılan bir terimdir. En eski bienal 1895'ten beri düzenlenen Venedik Bienali'dir.

İstanbul Bienali 1987 yılından bu yana iki yılda bir gerçekleşmektedir. Bugün en çok merak uyandıran sanat etkinliklerinden biri olarak kabul edilen İstanbul Bienali, ulusal bir temsil modeli yerine sanatçıların yapıtları aracılığıyla birbirleri ve izleyiciyle diyaloğunu sağlayan bir sergi modelini tercih ediyor. Uluslararası bir danışma kurulu tarafından belirlenen bienal küratörü, geliştirdiği kavramsal çerçeveye uygun olarak çeşitli sanatçı ve projeleri sergiye davet ediyor.

İstanbul Bienaline okulumuz 7. Sınıf öğrencilerimiz ile bir gezi düzenledik. Yerli ve yabancı sanatçıların çevre sorunları, savaşların oluşturduğu yıkımlar, kadın-erkek eşitliği gibi konularda  videoart, belgesel, enstalasyon, baskı teknikleri, kaligrafi, tekstil vb. alanlarında  çalışmaları görme imkânı bulan öğrencilerimizle; sanatın farklı hallerini izlediler, düşündüler ve sorguladır.

Bienal gezisini organize eden Görsel Sanatla Bölümüne teşekkür ediyoruz.


11.11.2022

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.