3 MART'TA FRANKOFONİ BAHARI

Francophonie (Fransız Dili Bayramı) dünya çapında 56 ülkede, anadili veya ikinci resmi dili Fransızca olan ve Fransız dilini öğrenmekte olan her yaştaki kişi ve öğrenci grupları tarafından çeşitli etkinliklerle her yıl 20 Mart'ın içinde bulunduğu hafta boyunca kutlanmaktadır.

Bizler de her yıl olduğu gibi, Çek 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu ve Ortaokulu olarak, Fransız kültürünü yaşamak, Fransız dilini eğitici bir biçimde yaşatmak adına düzenlenen Frankofoni Haftası'nı, öğrencilerimizle çeşitli ve eğlenceli etkinliklerle kutluyoruz.

Fransızca öğretmenleri tarafından hazırlanan birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinliklerle, İlk okul ve Orta Okul öğrencilerimiz Fransızca bilgilerini kullanarak gruplar halinde yarıştılar ve Fransız kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buldular.

29.03.2024