30 MART-30 NİSAN ARASI UZAKTAN EĞİTİM BİLGİLENDİRME

30 MART-30 NİSAN ARASI UZAKTAN EĞİTİM BİLGİLENDİRME

Sayın Veli,                                                                                                      

 

23 Mart 2020 tarihi itibari ile bir haftalık uzaktan eğitim süreci başlamıştır. 23-27 Mart haftası çalışma programları sizlere öğrenci bilgilendirme sistemi üzerinden(www.3martobs.com) ve sınıf veli whatsapp bilgilendirme gruplarından iletilmişti.

 

Milli Eğitim Bakanının yaptığı açıklamaya göre okullar 30 Nisan 2020 tarihine kadar zorunlu tatil edilmiştir. Bu süreçte öğrencilerimize uzaktan eğitim süreci ile daha sistemli bir şekilde ulaşabilmek için kurum olarak;

 

1.Ortaokul kadememizde kullandığımız Online Bilgi Sistemi (OBS) uygulamamız ilkokul kadememiz için de başlatılmıştır. OBS sisteminin kullanımı ile ilgili bilgilendirme videosu ve sisteme giriş yönergesi web sayfamızda ve whatsapp veli bilgilendirme grupları aracılığı ile sizlerle paylaşılmıştır.

2.OBS sistemimizde öncelikli olarak öğrencilerimize daha planlı bir çalışma ortamı oluşturmak için hazırlanan Haftalık Ders Programı'nın (HÇP) paylaşımı yapılacaktır.

3.30 Mart-3 Nisan 2020 tarihleri arası, yani önümüzdeki hafta itibari ile ilkokul-ortaokul da işlenecek konuların video çekimleri yapılmış olup, videolar Online Bilgi Sistemimize (www.3martobs.com) hafta başladığında yüklenmiş olacaktır. 30 Mart Pazartesi günü öğrencilerimiz OBS (www.3martobs.com) sistemimizden her sınıf seviyesinde konularla ilgili videolara ulaşabileceklerdir.

4.İlkokul-Ortaokul zümrelerimiz, zümre içinde öğretmenler arasında görev dağılımı yaparak okulda yapılan video çekimlerine ek olarak evde kendi bilgisayarları üzerinden hazırlayacakları ders anlatım videolarını da sisteme düzenli olarak yükleyeceklerdir.

5.30 Mart 2020 tarihinden itibaren öncelikle 8.sınıflara uzaktan canlı eğitimler başlayacaktır. Öğretmenlerimiz internet üzerinden oluşturacakları sanal sınıflarda yoklama yapabilecek, soru sorabilecek, öğrenciden soru alabilecektir. Evde süreci daha iyi yönetebilmeleri için öğrencilerimize günlük ders programı verilecektir. Bu ders programı içeriğine göre online canlı derslerin yanı sıra, anlaşılmayan konular ve sorular için video çekimleri yapılarak yine sistemimize yüklenecek böylelikle öğrencilerimiz eksik oldukları konular ile ilgili olarak ihtiyaç duydukları bilgilere erişebileceklerdir.

6.6 Nisan 2020 tarihinden itibaren uzaktan canlı eğitimi 5.6.7. sınıflar içinde uygulanacaktır.

7.İlkokul-Ortaokul öğretmenlerimizin öğrencileri için oluşturduğu whatsapp gruplarından, öğretmenlerimiz öğrencilerle iletişime geçerek bu sürecin sağlıklı geçirilmesinde onlara destek olacaklardır. İsteyen öğrencimiz de öğretmeni ile iletişime geçebilecek anlamadığı soru ve konu için whatsapp üzerinde de destek talep edebilecektir.

8. Akademik derslerin anlatımları yanında OBS sistemimize sanat, kültür ve sporla ilgili derslere ait videolar, linkler ve görseller de yüklenecektir.

9. Haftalık Çalışma Programı sizlere her hafta aynı gün ve aynı saatte iletilecektir.

10. Yapılan video çekimlerimiz, kronik rahatsızlığı olmayan, evde kalma ilkesine göre okulumuza yakın ikamet eden, ulaşım sorunu yaşamayan ve risk grubunda olmayan öğretmenlerimiz ile yapılmıştır.

11. Okullar açıldıktan sonra tüm derslerde telafi ve tekrar çalışmaları yapılacaktır.

Değerli veliler,

Öğrencilerimizin akademik gelişimini en az sizler kadar önemsediğimizi bilmenizi istiyoruz. Uzaktan eğitim sistemine eğitimci gözü ile baktığımızda, yapılmakta olan çalışmaların hiç birinin okuldaki örgün eğitimin yerini asla tutmayacağını da belirtmek isteriz.

Tüm eğitimciler gibi bizimde amacımız, bu zorlu ve sıkıntılı süreçte öğrencilerimizin eğitim-öğretim disiplininden kopmamalarını sağlamaya çalışmak, onlara olabildiğince eksiksiz hizmet vermektir.

Sizlerin de bu süreçte çocuklarımıza her türlü desteği vereceğinizden eminiz.

Her şeyin telafisi yapılır, yeter ki tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgından bir an önce kurtulalım. Bunun için bilim insanlarının "Evde Kal" çağrısına titizlikle uyarak önce kendi sağlığımızı korumuş olacağız sonra da sağlık çalışanlarımızın işlerini kolaylaştırmış olacağız. Bu vesile ile çok zorlu şartlar da çalışan sağlık çalışanlarımıza da çok teşekkür ediyoruz.

Bu sıkıntılı günlerin sonunda hiçbir velimizin hak kaybına uğramayacağı bilgisini de ayrıca siz değerli velilerimiz ile paylaşmak istiyorum.

 

Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle.

                                                                                                                

 

                                                                                                    Okul Müdürü

                                                                                                   Ayla OKUMUŞ


28.03.2020
PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.