8. SINIFLARIMIZ ULUABAT HİDROELEKTRİK SANTRAL GEZİSİNDE

8.sınıf öğrencileri ile "Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi" ünitesi, "Elektrik Enerjisinin Dönüşümü" konusu kapsamında "Uluabat Hidroelektrik Santrali"ne gezi düzenlendi.

Uluabat Hidroelektrik Santrali Bursa'nın Nilüfer ilçesi Akçalar mevkiinde, Orhaneli Çayı üzerindedir.  Santral 100 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 144. Bursa'nın ise 4. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 58. büyük Hidroelektrik Santrali'dir. Uluabat HES ortalama 282.851.983 kilovatsaat elektrik üretimi ile 77.878 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir.

Bu gezide öğrencilerimiz; yenilenebilir enerji kaynaklarından olan hidroelektrik santrallerinin avantajları ve dezavantajlarını, santralin kurulum ve kullanımına ilişkin bilgileri uzmanlardan dinlediler. Aynı zamanda derslerde öğrendikleri "baraj, jeneratör, türbin" gibi kavramları yerinde görerek pekiştirdiler.

29.04.2022