98 YIL SONRA YENİDEN CUMHURİYET BALOSU

98 YIL SONRA YENİDEN CUMHURİYET BALOSU

Gözlerinin mavisinde bulduk sonsuzluğu ve saçlarının sarısında aydınlattık yolumuzu.

98 yıl sonra okulumuzun bahçesi balo salonuna dönüştü ve akıllardan uzun süre silinmeyecek bir törene ev sahipliği yaptık. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenimiz Türkçe Öğretmeni Merve Uzman'ın yaptığı konuşma ile devam etti. Konuşmasından Atatürk'ün yaşamı sevmesinden, insanların da tıpkı kendisi gibi özgürce yaşamasını istediğinden bahseden öğretmenimiz dinleyenlerin gözlerini yaşarttı.

Etkinlik Atatürk'ün dönem arabası ile balo salonuna girişinin dramatize edilmesi ile devam etti. Balo günü yapılan konuşmalar ve canlandırmalar izleyenleri adeta balo salonuna götürdü. Müzik Öğretmenimiz Bahadır Sevik yönetimindeki öğrenci koromuz Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirirken, öğrencilerimizin Atatürk'ün eşliğinde vals yapması herkesi duygulandırdı. Balo atmosferini tam anlamıyla yaşayan izleyenler Atatürk'ün Zeybek oynamasını keyifle izlediler.

Etkinlik Atatürk'ün okulumuz koridorlarında hala hayat bulduğu ve Atatürk yolundan hiç ayrılmayacak Cumhuriyet gençlerinin varlığının vurgulanmasıyla sona erdi.

Törenlere katılan veliler duygu yüklü anlar yaşadılar, bazı velilerimiz gözyaşlarına hakim olamadılar.

Kutlamalarda bu kadarla yetinmeyen 3 Mart, 29 Ekim akşamı FSM Bulvarındaki Cumhuriyet yürüyüşüne öğrencileri ile katıldı. Çağdaş Eğitim Kooperatifi flaması altında yürüyen veliler, öğrenciler ve öğretmenler Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın coşkusu ile yürüyüşü tamamladılar.

3 Mart, her sene olduğu gibi bu sene de adına yakışır görkemli kutlamaları ile Cumhuriyet coşkusunu 7'den 77'ye yaşadı ve yaşattı.

Bu programların hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

       NİCE 98 YILLARA


01.11.2021

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.