ADIM ADIM TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI

Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin hazırladığı ve sunduğu geleneksel olarak düzenlenen "Adım Adım Türkiye" yarışması salgın sürecinin getirdiği olumsuzluk ve kısıtlamalara rağmen öğrencilerimize moral ve motivasyon vermek amaçlı Telafi eğitimi döneminde gerçekleştirildi. Soluksuz izlenen yarışmada, Sosyal Bilgiler dersi kazanımlarının yanı sıra genel kültür sorularından oluşan Adım Adım Türkiye bilgi yarışmasında yıl boyunca öğrendiğimiz bilgilerin eğlenceli bir ortamda sınanması ve pekiştirilmesi amaçlandı. 5,6 ve 7.sınıfların kendi aralarında mücadele ettiği, heyecanın eksik olmadığı yarışmamıza her sınıftan 3 er öğrenci katıldı. Oldukça rekabetçi ve renkli bir ortamda hayat bulan etkinliğimiz öğrencilerden büyük bir ilgi gördü. Bilgi yarışması sorularının hem görsel ve sesli olması tüm öğrencilerin dikkatini çekerken eğlenmelerini de sağladı.

Öğrencilerimiz, heyecanla oturdukları yerden yarışmaya katılırken büyük bir ilgiyle takip ettiler. Oldukça çekişmeli geçen yarışmamızda sınıflar arası puan farkının çok az olması yarışmayı heyecanlı hale getirirken öğrencilerimizin Sosyal Bilgiler alanıyla ilgili soruların tamamına yakınını doğru yanıtlamaları hepimizi oldukça mutlu etti.

Sosyal Bilgiler bölümüne teşekkür ediyoruz.

28.06.2021