AKUT (Arama Kurtarma Derneği), Kış Dağcılığı eğitimini bu yıl ÇEK ÖZEL 3 MART EĞİTİM KURUMLARI ev sahipliğinde başarıyla tamamladı.

AKUT (Arama Kurtarma Derneği), Kış Dağcılığı eğitimini bu yıl ÇEK ÖZEL 3 MART EĞİTİM KURUMLARI ev sahipliğinde başarıyla tamamladı.

1995 senesinde kurulan ve her yıl aynı tarihlerde gerçekleştirdikleri eğitimleri bu yıl,Bursa Uludağ'da gerçekleştirdiler.Eğitime AKUT Bursa, AKUT İstanbul, AKUT Marmaris, AKUT Kaş ve AKUT Kuşadası ekiplerinden toplam 30 gönüllü ve 3 eğitmen katıldı.

Toplam 3 gün süren eğitimin ilk etabında, 23 Şubat Perşembe günü Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Azizoğlu Ortakulu Konferans Salonunda dağcılıkla ilgili temel bilgiler teorik şekilde aktarıldı.Teorik eğitimi tamamlayan gönüllüler, 24 Şubat Cuma günü saat 07.00'da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ekibimize tahsis ettiği otobüs ile Uludağ'a hareket edildi. Sabahın erken saatlerinde eğitim sahasına ulaşan gönüllülerimiz Uludağ Küçük Zirvealtı Çanak Mevkiinde kamp kurup yoğun rüzgârın etkisinden korunmak için kar duvarı ördü.

Tüm gönüllülere kar üzerinde yürüyüş teknikleri, kazma gibi gerekli ekipmanların nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildikten sonra, gönüllüler seviyelerine göre 2 gruba ayrıldı. Birinci seviye grubu, kar üzerinde düşme durumunda kazma ile durma eğitimleri alırken ikinci seviye grubu Uludağ Küçük Zirve'ye doğru tırmanışa başladı. Çanağın sağ tarafından saat 15.00'de tırmanışa başlayan ekip, saat 17.00'de Küçük Zirve'ye ulaştı. Dönüşü yoğun sis altında tamamlayan ekip saat 18.00'de kamp yerine vardı. 25 Şubat Cumartesi günü kar üzerinde düşme eğitimlerine aralıksız olarak devam edildi. İkinci seviye grubu eğimli bölgeye tırmanırken kar emniyetleri ile sabit hat kurdu. Birinci seviye grubu kurulan bu sabit hat üzerinden tırmanarak ip inişi ile aşağıya geri döndü. İkinci seviye grubu tırmanışa devam ederek eğimli bir bölgede yan geçiş yapabilmek için sabit hat kurma çalışması yaptı. Akşamın ilerleyen saatlerinde tamamlanan eğitimin ardından çadırlarını toparlayan gönüllülerimiz, bölgeden ayrıldı.

AKUT Spor Kulübü Dağcılık Branşı Sorumlusu ve Eğitmen Burak Galip Akkurt, eğitimle ilgili düşüncelerini aktardı: "Son derece keyifli geçen eğitimde tüm gönüllülerimiz özveriyle çalıştılar. Hava şartları çok zorlayıcıydı, özellikle Cuma gecesi rüzgâr 60 km/saat hızla esti ancak olumsuz şartların hiçbiri gönüllülerimizi yıldırmadı.Bu 3 günlük eğitimde bizlere ev sahipliği yapan Çağdaş Eğitim Kooperatifi Özel 3 Mart Eğitim Kurumları'na çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Azizoğlu Eğitim Kurumları olarak AKUT Arama Kurtarma Derneğine destek olmaktan gurur duyduk. Akut'a yapacağı tüm eğitim ve çalışmalarında başarılar dileriz.İyi ki varsınız.


01.03.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.