ANASINIFI ÖĞRENCİLERİMİZİN PLANETARYUM GEZİSİ

ANASINIFI ÖĞRENCİLERİMİZİN PLANETARYUM GEZİSİ

Yıldırım Belediyesi Cacabey Planetaryum' da  ''Uzay ve Gökyüzü''  konulu simülasyon sunumlarını izleyen anasınıfı öğrencilerimiz,  gerçeğe yakın bir uzay deneyimi yaşadılar ve gezegenler, yıldızlar ve güneş sisteminden oluşan sunumda heyecanlı dakikalar geçirdiler.

Öğrencilerimiz gezegenleri ve samanyolu gibi bir çok galaksiyi içine alan evreni ve yıldızlar ve gezegenlerin hareketlerini yakından görme imkanı yakaladılar.

Planetaryum sözcüğü dilimize en yakın karşılığı olarak "gezegen evi" olarak çevrilebilir. Ancak, "yıldız evi", "gökyüzü tiyatrosu", "yıldız tiyatrosu" ya da "uzay tiyatrosu" da yaygın olarak kullandığımız karşılıklardır. Planetaryumları, gökcisimlerini ve onların uzaydaki hareketlerini seyirci topluluğuna izletmek için tasarlanmış salonlar olarak düşünürsek, "uzay tiyatrosu" daha gerçekçi bir adlandırma olabilir. Gökyüzü, kubbe biçiminde perde üzerine gerçeğine çok yakın bir biçimde yansıtılır. Öyle ki, bu kubbenin altına yerleştirilen koltuklarda oturan seyirciler kendilerini gerçek gökyüzünün altında gibi hissederler.

Öğrenciler için soyut bir kavram olan uzay,  simülasyon gösterisiyle büyük ölçüde somutlaştırılır.


23.12.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.