ATALARIMIZ NE DEMİŞ?

Kültürümüzde atasözleri ve deyimler büyük öneme sahiptir. Atasözü ve deyimler dilimizin zenginlikleridir. Toplum tarafından benimsenen atasözleri ve deyimler günlük konuşma dilinde öğüt vermek, ders çıkarmak, duygu ve düşüncelerimizi daha kolay bir şekilde anlatmak için kullanılır.

Deyimlerimizi ve atasözlerimizi öğrencilerimize sevdirmek aynı zamanda da deyimlerin atasözlerinin anlamlarını öğrencilerimize öğreterek kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Türkçe zümresince hazırlanıp sunulan "Atalarımız Ne Demiş?" yarışması bu yıl da gerçekleştirildi.

Yarışma 11 Aralık Çarşamba günü idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla konferans salonumuzda yapıldı. Büyük çekişmeye ve heyecana sahne olan yarışmayı 5-B sınıfı kazandı. Son derece eğlenceli ve heyecanlı olan yarışmayı seyirciler hem ilgiyle izlediler hem de kendileriyle yarıştılar.

Etkinlik, katılım sertifikalarının ve başarı madalyalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

16.12.2019