Bu "Onur" hepimizin

Bu "Onur" hepimizin

Türk Dil Derneği "Onur" ödülleri, 87. Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında sahiplerine verildi. Çağdaş Eğitim Kooperatifi ödülü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İnönü Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yazar Aytül Akal, Eğitimci Ali Kınacı ile birlikte paylaştı.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde düzenlenen geceye, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, İnönü Vakfı adına Gülsüm Bilgehan ile davetliler katıldı.

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, törende yaptığı konuşmada, Kültür Devrimine ivme kazandırılması amacıyla kurulan Türk Dil Kurumunun hedefinden tamamen saptırıldığını ileri sürerek, Dil Derneğinin, Atatürk'ün mirasına sahip çıkması için kurulduğunu vurguladı.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, ödül alan sivil toplum örgüt başkanları ve yazarları kutladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Atatürk'ün, dilimizin emperyal güçlerin boyunduruğu altına girmemesini vasiyet ettiğini anımsatarak, bu mirasa Dil Derneğinin sahip çıktığını bildirdi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İnönü Vakfı adına ödülü Faik Öztrak'tan alan Gülsün Bilgehan, teşekkür konuşmasında, Atatürk'ü hedef alamayanların doğrudan saldırdıkları İsmet İnönü'ye sahip çıkan Dil Derneği yöneticilerine çok teşekkür etti.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ödülünü Faik Öztrak'tan aldıktan sonra yaptığı kısa konuşmada, Dil Derneğine teşekkür etti, merhum Genel Başkan Prof. Dr. Türkan Saylan'dan alınan bayrağı hep birlikte daha da iyi yerlere taşıyacaklarını kaydetti.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Buğra Küçükkayalar, ödülünü CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'dan aldı.

Küçükkayalar, yaptığı konuşmada, ÇEK'i bu ödüle layık gören Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti, ödül alanları da kutladı.

Küçükkayalar, ÇEK'in kuruluş felsefesi, kurumları, sosyal sorumluluk projeleri, bu projenin yurt geneline yayılması konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan Türk dilini korumayı ilke edinen, onu yaşatmak ve geliştirmek için 32 yıldır uğraş veren Dil Derneği ödülünün, Çağdaş Eğitim Kooperatifine daha da güç katacağının altını çizen Küçükkayalar, konuşmasını, merhum Prof. Dr. Türkan Saylan'ın, "Eğer bir yerlerde bilime, demokrasiye, barışa, aydınlığa aç bir çocuk bizlerin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkımız yok. Işık saçmaya devam edeceğiz" sözleriyle sonlandırdı.

Yazar Aytül Akal, Eğitimci Ali Kınacı'nın da ödüllerini almasının ardından gece, Sunay Akın'ın gösterisiyle sonlandı.


01.10.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.