BUSİAD 13. YENİLİKÇİLİK VE YARATICILIK SEMPOZYUMU KATILIMI

BUSİAD 13. YENİLİKÇİLİK VE YARATICILIK SEMPOZYUMU KATILIMI

BUSİAD'ın düzenlediği 13. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu bu yıl Podyum Davet konferans salonunda gerçekleştirildi. BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu tarafından, bu yıl "Yenileşim ve Yapay Zekâ" temasıyla düzenlenen 13. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu'na bilişim öğretmenlerimiz Sema Işık, Muzaffer Yılmaz ve Çağlar Tunçel katılım gösterdiler.

Bu yıl sempozyumun ana teması olan "Yapay Zekâ" konusu ile ilgili konusunda uzman 3 konuşmacı sunumlarını yaptılar. Sempozyumun ilk konuşmacısı Doç. Dr. Şebnem Özdemir yapay zekânın geçmişten izler taşıdığını masallar ve hikâyelerle anlatarak konuşmasına başladı. 1956 yılında en iyi tanımını bulan yapay zekânın, veri olmadan bir anlam ifade etmediğini de kaydetti. Günümüzde yapay zekâ alanında kullanılan birçok farklı uygulamayı gerçek zaman uygulamaları ile göstererek anlatımı gerçekleştirdi. Sempozyumun ikinci konuşmacısı KPMG Türkiye İnovasyon ve Teknoloji Danışmanlığı Lideri Gökhan Mataracı ise yapay zekânın günümüzde şirketlerde ne gibi yararı olabileceği ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Sempozyumun son konuşmacısı İçil Eğitim ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Mustafa İçil de, "Teknoloji iş yapış biçimlerini değiştiriyor. Amazon bir e-ticaret şirketi ama finansal tablolarına bakın, en büyük karlılık teknolojiden geliyor. Hızlı bir şekilde hazırlanmak zorundayız" dedi. Yapay zekânın günümüzde en çok kullanım alanlarından birisi olan pazarlama ve sağlık alanları ile ilgili örneklerle ne kadar önemli olduğuna değindi.

Genel olarak bakacak olursak yapay zekâ günümüzde de birçok alanda kullanılmakla birlikte daha fazla yaygınlaşmaya devam edecek. Yapay zekâ günümüzde hem iyi amaçla kullanılmak ile birlikte kötü amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Gelecekte artık her alanda yerini alacak yapay zekâ ile çalışan bu yazılım ve robotlar hayatımızı daha da kolaylaştıracaklardır.

Bizde okulumuzda "Kodlama ve Yazılım" derslerimiz içerisinde "Yapay Zeka" temasıyla işlediğimiz derslerimizde öğrencilerimizin yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi konularda dünyadaki farklı uygulamaları deneyerek, uygulayarak görmelerini ve test etmelerini sağlıyoruz. Geleceğin teknolojik devrimlerini her zaman öğrencilerimiz ile buluşturmayı görev edinmiş durumdayız ve yenilikçi çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.


09.12.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.