Café Pédagogie (CLE) : « SINIFINIZI HAREKETLENDİRİN! »

Francophonie Haftası kutlamaları çerçevesinde, Fransa Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri  İşbirliği Servisi ve Institut Français Türkiye, CLE International yayınları ve Alliance Française Bursa ortaklığı ile gerçekleşen ilk CLE formasyonu « Café Pédagogie » 25 Mart Cuma ve 26 Mart Cumartesi günleri Bursa Türk-Fransız Alliance Française Kültür Derneği'nde gerçekleşti.

Fransız eğitmenler Annick Hatterer ve Astrid Boutry tarafından yürütülen, Fransızca öğretmenlerine yönelik ''Dynamisez vos classes! '' « Sınıfınızı hareketlendirin! » temalı atölyelerde, Fransızcayı 2.yabancı dil olarak öğrenen öğrencilerin, kendilerini sözlü olarak nasıl daha kolay ifade edebileceklerine dair yöntemlerden bahsedildi. Öğrencileri öğrenmeye teşvik etmek adına, birbirinden farklı interaktif grup çalışmaları yapıldı.

6 saatlik eğitim sonucunda okulumuz Fransızca öğretmenleri Ayşe Terkin, Hacer Sağer ve Duygu Seyis'e Fransız Dili işbirliği Ataşesi Sayın Vincent Brousse tarafından  eğitim sertifikaları verildi.

31.03.2022