ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE (P4C)

ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE (P4C)

19-24 Ağustos 2019 tarihleri arasında okulumuz öğretmenlerinin katıldıkları Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Eğitiminin sertifikaları Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezinde düzenlenen törenle 27 Eylül 2019 tarihinde verildi.

Ulu Önder Atatürk ve tüm şehitlerimize saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan törende Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Kadir Çüçen 'in açılış konuşmasını yaptığı program Özel 3 Mart Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Zekiye Akman 'ın ''Çocuklar İçin Felsefe Eğitimi Üzerine'' başlıklı konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında eğitim sırasında öğretmenlerimizin felsefenin temel problemleri ile tanıştığına ve sonrasında P4C (Çocuklar İçin Felsefe Eğitimi) nin dayandığı, Soruşturan Topluluk Model'inin teorik ve pratik temellerini kavradıklarına dikkat çeken Akman, eğitimde yaptıkları uygulamalar sırasında ise soruşturan topluluğun parçası olmayı hep birlikte deneyimleyerek sınıf içerisinde bu oturumları yönetmenin yöntem ve tekniklerini öğrendiklerini vurguladı.

Özel 3 Mart Eğitim Kurumları Fen Bilgisi Öğretmeni Esra Koçaklı ise konuşmasında çocukların var olan ezberci eğitim sistemi içerisinde kaybolmalarının önüne geçerek geliştirilmelerini sağlamanın, dünyaya farklı bakış açıları ile bakabilen, düşünen ve düşüncesini oluşturduğu argümanlar üzerinden temellendirebilen çocuklar olmalarının önemini dile getirdi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Uludağ Üniversitesi ile Felsefe Bölümü işbirliği çerçevesinde oluşturulan P4C(Çocuklar için felsefe) programının dünyadaki ve ülkemizdeki uygulamaları hakkında bilgi verdi. Konuşmasını ''Geleceği tahmin etmek istiyorsak, onu kendimiz inşa etmeliyiz.''sözleriyle tamamladı.

Törende son konuşmayı Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu yaptı. Çocuklar İçin Felsefe'nin önemini vurgulayan Kırıştıoğlu, düşünen, sorgulayan, özsaygısı gelişmiş bireylerin yetiştirilmesine yardımcı olacak uygulamalarından ve yenilikçi, çağdaş yaklaşımından dolayı Özel 3 Mart Eğitim Kurumlarına teşekkür etti.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanımız Sayın Buğra Küçükkayalar'ında katıldığı ve sertifika verdiği  tören, Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Eren, Sürekli Eğitim Merkezi  Müdürü Dr. Şükrü Dokur, Sürekli Eğitim Merkezi  Md. Yrd. Doç.Dr.Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Eğitmenler Murat Doğan ve Ramazan Akan'ın  katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

Geleceğin özgür düşünen bireylerini yetiştirmek ve çağdaş bir Türkiye yaratmak amacında olan ÇEK Özel 3 Mart Eğitim Kurumları dünyadaki yeni eğitim anlayışlarını incelemeye ve bünyesindeki eğitim kurumlarına uyarlamaya devam edecektir.


03.10.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.