"ÇOCUKLARIN HAYAL GÜCÜNÜ PERDEYE YANSITMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ."

"ÇOCUKLARIN HAYAL GÜCÜNÜ PERDEYE YANSITMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ."

Teknolojinin ilerlemesi ve dijitalleşmenin yaygınlaşması sayesinde her sektörde olduğu gibi, sinema sektöründe de müthiş bir dönüşüm yaşanıyor. Gittikçe ucuzlayan ve erişilebilir hale gelen teknolojiler sayesinde film yapımı son birkaç yılda tanınmayacak kadar değişti.

Bu dijital dönüşüm sayesinde sinema, merak eden herkesin ulaşabileceği bir mecraya dönüştü. Artık DSLR fotoğraf makineleri ile profesyonel filmler çekilmeye başlandı. Sosyal medya ve festivaller sayesinde film çeken her yönetmen, filmini seyirciyle buluşturabiliyor. Bundan sonraki süreçte de bu dönüşümün daha da hızlanacağı kesin.

ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu bünyesinde açılan ve yürütücülüğünü Arte Film/Creative'den Yönetmen Onur Coşkun'un sürdürdüğü Dijital Sinema Yapım Atölyesi, kapsamına bakıldığında Türkiye çapında çok önemli bir proje. Öğrencileri 8 aylık uzun bir kurs dönemi bekliyor. Bu kurs dönemi içerisinde teknik ekipmanların kullanımından senaryo yazımına, yönetmenlik eğitiminden sinematografiye, ışık ve ses kullanımından temel montaj eğitimine kadar geniş bir alanda eğitim verilecek. Kurs dönemi bitiminde katılımcı öğrenciler, kendi yazdıkları bir kısa filmi perdeye taşıyacaklar. Çocukların çekeceği kısa film, onlarca festivalde okulumuzu temsil edecek ve umarız birçok ödülle dönecek.

ONUR COŞKUN KİMDİR?

1983 Artvin/Şavşat doğumludur. 2000 yılından beri profesyonel tiyatro oyuncusudur. 2007 yılında çektiği ilk kısa film İ.N.S.A.N ile birçok festivale katıldı. 2009-2013 yılları arasında İstanbul'da birçok dizi ve sinema filminde çeşitli görevlerde çalıştı. 2013 yılında Bursa'ya dönerek Arte Film/Creative firmasını kurdu. Bursa'nın önde gelen kurumlarına onlarca reklam filmi çekti. Halen aktif olarak reklam yönetmenliği kariyerine devam etmektedir. Bir yandan da 2017 yazında çekimleri planlanan ilk uzun metraj film projesinin ön hazırlığını sürdürmektedir.


27.11.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.