CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA   3 MART ÖĞRENCİLERİ ANITKABİR'DEYDİ

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 3 MART ÖĞRENCİLERİ ANITKABİR'DEYDİ

Tarih, kültür ve bilgi dolu bir serüven için öğrencilerimiz Türkçe bölümü öğretmenleri ile 3 Kasım Cuma günü, başkent Ankara'nın zengin mirasına doğru unutulmaz bir yolculuğa çıktılar.

Sabahın erken saatlerinde başlayan gezide, öğrenciler önce Kelime Müzesi'ni ziyaret etti. Bu özel müze, Türk dilinin zenginliğini ve kelimenin evrimini anlamak için benzersiz bir fırsat sunan bu müzede öğrenciler, dilin tarihini ve önemini daha iyi anlama fırsatını buldular.

Kelime müzesinin ardından Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne geçen öğrenciler, Anadolu'nun tarih boyunca ev sahipliği yaptığı farklı medeniyetlere ait antik dönemlerden kalma binlerce eseri inceleyerek tarihimizle ilgili daha derin bir bakış açısı kazandılar.

1. Meclis önünde verilen fotoğraf molası ve rehberimizin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecini yerinde anlatması öğrencilerin de olayları somutlaştırarak kavramasına yardımcı oldu.

Gezinin son durağında öğrencilerimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarı Anıtkabir'e adım attıklarında, büyüleyici bir atmosferin içine girdiler. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki rolünü hatırlatan bir anıt olan Atatürk'ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunan öğrenciler, Anıtkabir içindeki müzeleri dikkatle gezdiler. Askerlerin nöbet değişim merasimini de izleme fırsatı bulan öğrenciler Anıtkabir'den ayrıldı.

Bursa'ya dönüş yolunda Eskişehir'de akşam yemeği molası veren öğrencilerimiz için son derece verimli ve öğretici olan gezimiz öğrencilerimizin ailelerine teslim edilmesiyle son buldu.

Geziyi düzenleyen Türkçe Bölümü'ne teşekkür ederiz.


06.11.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.