DİŞ ve GÖZ MODELLERİMİZ

DİŞ MODELLERİMİZ

5. Sınıf öğrencilerimiz "Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim" ünitesi içinde yer alan dişler konusunu işledi.

Dişlerin görevlerine göre kesici dişler, köpek dişleri ve azı dişleri olarak üç gruba ayrıldığını ve sayılarını kavrayıp, ortalama 2,5 yaşına kadar toplam 20 tane süt dişine sahip olduklarını, 7-8 yaşlarından itibaren de süt dişlerinin yerlerini toplamda 32 tane olan kalıcı dişlerin aldığını öğrendiler.

Dişlerimizin sağlığını korumak için neler yapmamız gerektiğini sınıfta tartıştılar.

Öğrendiklerinden yola çıkarak yaratıcılık, hayal güçleri ve yeteneklerini kullanarak diş modelleri yarattılar.

GÖZ MODELLERİMİZ

7. Sınıf öğrencilerimiz "Vücudumuzdaki Sistemler" ünitesinde yer alan duyu organlarımızdan "Göz" ün yapısını, görevlerini ve sağlığını korumak için yapılması gerekenleri öğrendi. Göz kusurlarına yakın çevrelerinden örnekler vererek tedavi yollarını araştırıp paylaştılar.

Görme olayının nasıl gerçekleştiğini model üzerinde gördükten sonra laboratuvarda koyun gözünü incelediler. Göz merceğini, göz akını, irisi, göz bebeğinin yapısını yakından gördükten sonra kendi göz modellerini yaptılar.

09.12.2015