DÜNYA BEBEKLERİ KOLEKSİYONUMUZ

1995'de ÇEK'i kuran 22 Bursalı aydının yanında yer alan, 2010-2012 döneminde ÇEK Yönetim Kurulu başkanlığı görevini üstlenen ve halen 3 Mart Azizoğlu İlkokulu ve 3 Mart Ortaokulu kurum yöneticisi olarak çalışmalarını yürüten Sayın Prof. Dr. Ulviye Özer hocamızın armağan ettiği bebeklerle okul girişinde güzel bir köşe oluşturduk.

Bu koleksiyon için 1965 yılında Boston College'da iken, aynı laboratuvarda doktora çalışması gerçekleştiren rahibe bir arkadaşının yaptığı ve kendisine hediye ettiği ''Rahibe Bebek'' başlangıç oldu.

Prof. Dr. Ulviye Özer bilimsel ve/veya turistik amaçlı ziyaret ettiği ülkelerden, bebekler satın almaya başladı ve ''Dünya Bebekleri'' koleksiyonunu oluşturdu.

Sunuda kullanılan tabaklar da yine kendisine ait olan koleksiyonun bir kısmını oluşturmaktadır.

Öğrencilerimizin ve velilerimizin çok ilgisini çeken bu koleksiyon 48 ayrı ülkeden bebeklerden oluşmaktadır.

Kendisine sınıf temsilcisi öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimizi temsilen okul başkanımız Yağmur Yıldız bir teşekkür konuşması yaptı ve teşekkürlerimizi iletti.

Sevgili hocamıza okulumuza hediye ettiği bu güzel koleksiyon için çok teşekkür ediyoruz.

17.04.2023