GELECEĞİN MUCİTLERİ YAZILIM EĞİTİMİ (CODE STUDİO) SERTİFİKALARINI ALDILAR

GELECEĞİN MUCİTLERİ YAZILIM EĞİTİMİ (CODE STUDİO) SERTİFİKALARINI ALDILAR

Okulumuz öğrencileri "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersi içerisinde algoritma ve kodlama (yazılım) eğitimini ilk bölümü olan "Code.org" sitesi üzerindeki derslerini başarı ile bitirdiler.

            Öğrencilerimize aldıkları algoritma eğitimi ile bir işe başlanmadan önce planlama yapma ve süreçte oluşabilecek problemler ile ilgili önceden önlem alma gibi beceriler kazandırılmaya çalışıldı. Günlük hayatta yapacakları işlerde planlı ve düzenli olmaları istenen çocuklarımız bu becerilerini bilgisayar kullanırken de geliştirdiler.

            Kodlama (Yazılım) Eğitimi 3. ve 4. Sınıflarda "Bilgisayarda Kodlama Eğitimi" dersi ve 6. Sınıflarda "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersinde 3 bölümden oluşan bir dizi uygulama-animasyon ve yazılım programıyla verilmektedir.

Büyük teknoloji firmalarının kurucularından Sergey Brin(Google), Mark Zuckenberg(Facebook) ve Bill Gates(Microsoft)'in de bulunduğu bir grup programcının ortak projesi olan "CODE.ORG" sitesinde öğrencilerimiz yazılım dillerinde en çok kullanılan yapılar olan "döngü" , "koşullandırıcı" , "değişken", "fonksiyon" gibi yapıları kullanarak belirlenen görevleri ve uygulamaları tam şekilde yapabilmeyi öğrendiler.

Öğrenciler bilgisayar öğretmenimiz Çağlar TUNÇEL'in verdiği kodlama (yazılım) eğitimi sayesinde yazılım dillerindeki bu yapıları öğrenerek, site üzerindeki bütün dersleri bütünüyle tamamladılar.

            Kodlama eğitiminin ikinci bölümü olan Scratch programında öğrencilerimiz "Code.org" sitesinde öğrendikleri kod blokları ile kendi yarattıkları sahne, dekor ve karakterlerle yaptıkları animasyon ve program uygulamalarını yavaş yavaş gün yüzüne çıkarmaya başladılar.

            Okulumuz 6. Sınıf öğrencilerimizin yaptıkları uygulamalar ve kodlama (yazılım) işlemleri sonucunda bitirdikleri "code.org" sitesi Course 4 dersinden dolayı hak ettikleri "Code Studio Course 4" sertifikalarını öğrencilerimize dağıtmanın mutluluğunu yaşadık.

            Özel 3 Mart Azizoğlu Eğitim Kurumları farkını bilişim alanında da fark ettirmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bilişim alanında Kodlama (Yazılım) eğitiminin yanında Robotik, STEM, 2 boyutlu çizim (Photoshop), 3 boyutlu çizim (SketchUp), uzaktan eğitim videoları, web tasarımı, Microsoft Office program eğitimleri verilmektedir. Çok yönlü eğitimlerimiz dur durak bilmeden devam etmektedir.

            "Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir." sözünde Atatürk'ün de dediği gibi ülke olarak da bilime, teknolojiye çok büyük önem göstermeliyiz. Gelişmiş bir ülke olmak için ileri seviye teknoloji üreten ve geliştiren bir konuma gelmeliyiz. Araştırma ve geliştirmeye her zaman önem vermeliyiz.

            Günümüz dünyasının bilim ve teknolojisine yetişmek hatta geçmek için çalışmalarımız devam ediyor.


08.02.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.