ÖĞRETMENLER GÜNÜ EĞİTİMLERLE DOPDOLU

ÖĞRETMENLER GÜNÜ EĞİTİMLERLE DOPDOLU

BURSA'DA EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR

24 Kasım Öğretmenler gününde BTM tarafından gerçekleştirilen, çok sayıda akademisyen ile 24 ilden 350'ye yakın öğretmen ve öğretmen adayının katılımı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonunda  "Eğitimde Yeni Yaklaşımlar" sempozyumuna okulumuzun Fen Bilimleri Öğretmeni Elif Say katılım sağladı.

Milli Eğitim Bakan Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu'nun yaptığı açılış konuşması ile öğretmen ve öğretmen adaylarına okul dışı öğrenme ortamları hakkında bilgiler vererek, okul dışı öğrenme ortamlarının kullanılmasına büyük önem verilmesi gerekildiğini belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ahmet İlhan Şen ise formal ve informal hakkında bilgiler verdi. Okul dışı öğrenme ortamının sınıfın kapısından başlayarak müze, sanat ve kültür merkezleri, hastanelere uzanan zengin bir uygulama olduğunu vurguladı. Yapılan etkinliklerin kazanım odaklı olunmasına dikkat edilmesi gerekildiğini söyleyerek, önceden konu hakkında bilgi sahibi olunmasının öneminden bahsetti. Sürekli olarak aynı yöntem ve uygulamalarının kullanılmasına yerine, Formal eğitimde informal ortamları tamamlayıcı ve zenginleştirici bir araç olarak kullanmanın akademik başarıyı arttıracağını vurguladı. Hayat boyu yaparak ve yaşayarak öğrenmenin çok  önemli olduğunu belirterek, okul dışı ortamlarda öğrenmenin öneminden bahsetti.

Sempozyumun ardından katılım sağlayan öğretmenler, yeni fikirler ve yöntemler hakkında bilgi alışverişi sağladı.


28.11.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.