ON FÊTE LA SEMAINE DE LA FRANCOPHONIE

ON FÊTE LA SEMAINE DE LA FRANCOPHONIE

« La Semaine de la Francophonie » Frankofoni Haftası ;  Fransa, Kanada, Belçika, İsviçre ve pek çok Batı ve Kuzey Afrika ülkesi başta olmak üzere, Fransızca konuşulan ülke ve bölgelerde her yıl 20 Mart'ın dahil olduğu hafta boyunca kutlanılan bir dil bayramıdır.

Bu bayram aynı zamanda, ülkemiz gibi resmî dili Fransızca olmayan fakat Fransızca eğitim veren üniversite veya orta ve ilköğretim kurumlarına sahip olan ülkelerde ve ayrıca dünya genelinde büyük bir ağı bulunan Fransız Kültür Merkezleri'nde de kutlanmaktadır.

Bizler de her yıl olduğu gibi, Çek 3 Mart Azizoğlu İlkokulu ve Ortaokulu olarak, Fransız kültürünü yaşamak, Fransız dilini eğitici bir biçimde yaşatmak adına düzenlenen Frankofoni Haftası'nı, öğrencilerimizle çeşitli eğlenceli etkinliklerle kutladık.

4.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı, üzerinde ünlü Fransız şair, yazar ve düşünürlerin sözleri ve Fransız sembollerinin yer aldığı, birbirinden renkli kitap ayraçları, öğretmen ve velilerimize birer hatıra olarak hediye edildi.

Fransızca öğretmenleri tarafından hazırlanan birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinliklerle, Ortaokul öğrencilerimiz Fransızca bilgilerini kullanarak gruplar halinde yarıştılar ve Fransız kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buldular. 


29.03.2022

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.