ÖZEL 3 MART ÖĞRETMENLERİNDEN STEM EĞİTİMİ

Okulumuz Fen ve Matematik öğretmenleri daha önce almış oldukları STEM eğitimi ışığında yaptıkları uygulamaları ve sınıf içi deneyimlerini paylaşmak üzere STEM eğitimi düzenlediler.  Eğitime, Dilek Özer Ortaokulu fen bilimleri ve matematik öğretmenleri ile Yusuf Kösem ilköğretim okulu sınıf öğretmenleri katıldı. STEM kavramının açıklandığı sunumunda, öğretmenlerimiz okulumuzda uygulanan etkinlikleri, ders içerisinde temel disiplinlerin nasıl etkinliğe yardımcı olacak şekilde yapılandırıldığından bahsedildi. Sene içerisinde derslerin genel işleyişinde ve kulüp saatlerinde uygulanan etkinlikler örneklerle açıklandı. Seminer sonunda yapılan örnek atölye çalışmasında misafir öğretmenlerimize uygulanan probleme çözüm üretme aşamalarında destek sağlandı. Böylece uygulanan atölyelerin aşamalarını yaparak ve yaşayarak deneyimlenmesi sağlandı. Seminere katılan öğretmenlerimize faydalı olduğumuzu umuyor ve semineri gerçekleştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

29.11.2019