PERMAKÜLTÜR İLE AYAKLARIMIZIN ALTINDAKİ GİZLİ DÜNYAYI KEŞFEDİYORUZ!

PERMAKÜLTÜR İLE AYAKLARIMIZIN ALTINDAKİ GİZLİ DÜNYAYI KEŞFEDİYORUZ!

Permakültür felsefesi ile doğanın bir parçası olduğumuzu fark ederek, bize nasıl faydalar sağlayacağını keşfetmek ve yeni nesillere bilgilerimizi aktarmak amacıyla okulumuzda Permakültür Tasarım çalışmaları başlatıldı. 16-17 mart (cumartesi ve Pazar) 2019 tarihlerinde okulumuzda Eğitmen Taner Aksel, 80 katılımcıya Perma Kültüre  giriş kursu verdi.

Kentte balkonda veya çatıda kendi doğal gıda bahçenizi oluşturmaktan, topluluk bahçeleri kurmaya, sürdürülebilir yaşam alanları tasarımına, temiz enerji, doğal yapılar, geri dönüşüme kadar geniş bir yelpazede, hem birey hem de topluluk olarak neler yapabileceğimiz hakkında bilgiler sunuldu.

Doğamızı daha iyi bir şekilde öğrenilmesini sağlamak amacıyla, okulumuzun bahçesinde öğrenciler ile birlikte kendi ekolojik ortamımızı oluşturmayı hedefliyoruz. Sonrasında müfredat içerisinde olan birçok konunun işlenmesine, örnekler verilmesine ve deneyimlenmesine elverişli olacak keyifli bir eğitim ortamı yaratacağız. Proje dahilinde atıkları değerlendirerek sıfır atık mantığı ile öğrencilerimize doğal tarım uygulamaları öğretilecek.

Hepimizin umudu hem kendimiz, hem de gelecek nesiller için daha iyi bir yaşam.  Güzel günlere birlikte hazırlanmak umudu ile "Permakültür" ÇEK'in 3. Sosyal Sorumluluk Projesi olarak yola çıkıyor.

Permakültür eğitimini veren ve projeye destek veren Taner Aksel'e, okulumuzda permakültür projesini yürütecek olan Esra Koçaklı,Ali Rıza Günay  ve Caner Burak Taner'e  teşekkür ediyoruz. Yolları açık olsun.


04.04.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.