PRATİK MATEMATİK ETKİNLİĞİ

PRATİK MATEMATİK ETKİNLİĞİ

Oyun temelli bir öğrenme programı olan ''Pratik Matematik'' etkinliği 9 Şubat'ta 5.sınıf, 10 Şubat'ta 6.sınıf öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşti. Öğrencilerimiz formül kullanmadan oyunlar oynayarak problemler çözdüler. Matematik ve Fen'e farklı bir alandan dokundular.

Disiplinler arasında Matematiğin yerini görmek, analitik algıyı geliştirmek, matematiğin günlük hayatta ne işe yaradığını anlamak ve bütün bunlar için pozitif algıyı geliştirmek hedefi ile eğlenceli, oyunlu bir eğitim günü yaşadılar.

''Matematik ve Müzik'' oyunu ile farklı disiplinlerin ilişkilerini, ''Kümes'', ''Yoğun Trafik'', ''Çevre'', ''Denge Çubuğu'', ''İstasyonlar'' oyunlarıyla analitik düşünmeyi, ''Yuvarlamak'', ''Hanoi Kuleleri'', ''Altıgen Avı'', ''Yansımalar'' ve ''Kaleydoskop Aynaları'' oyunları ile de yaratıcı düşünmeyi ve çözüm üretmeyi yaparak, yaşayarak öğrendiler.

Avustralya'dan örnek alınmış pratik matematik eğitimi ile tanışan öğrencilerimiz ilginç bulduklarını, eğlendiklerini ve matematiğin hayatımızda ne kadar yeri ve önemi olduğunu anladıklarını ifade ettiler.


14.02.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.