TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KONULU 2.ÇEK KISA FİLM YARIŞMASI

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KONULU 2.ÇEK KISA FİLM YARIŞMASI

Sosyal Bilgiler Bölümü'nün her yıl farklı konu başlığı altında gerçekleştirdiği "DEĞİŞTİREN ADIMLAR" projesi bu sene içerik olarak "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konusunu işledi. Bölümüz, öğrencilerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunu Kısa film yarışmasıyla ele alarak, yaratıcılıklarını ve hayal dünyalarını geliştirmek, toplumsal sorunların çözümünde rol alabilen duyarlı bir nesil yetiştirmeyi hedefliyor.

Çocuklarımızın imzasını taşıyan kısa film kategorileri ise: En iyi senaryo, En iyi film ve En iyi oyuncu olarak belirlendi. Program, Zehra Korkmaz'ın" Geçmişten Günümüze Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu sunumuyla başladı. Bununla birlikte yıl boyunca gerçekleştirilen Proje etkinlikleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Program kısa filmlerin izlenmesi ile devam ederken jüri üyeleri belirlenen kriterlerde değerlendirmelerini yaptılar. Bunun sonucunda En iyi Film ödülünü "SUSMA" adlı film alırken, En iyi senaryo ödülünü ise "FABRİKA AYARLARI" aldı. En iyi oyuncu performansını ise "EŞİTKİL BUNUN NERESİNDE?" filmi ile Ayşe Altıner kazandı. Kısa film yarışması ile öğrenciler ve veliler eğlenceli dakikalar geçirirken, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konusu ile özellikle sosyal sorumluluk projelerinin önemi ve öğrencilerde yarattığı farkındalığın duyarlı bireyler yaratmasında etkisinin büyük olduğu vurgulandı.

Sosyal Bilgiler Bölümüne toplumda önemli bir yeri olan Toplumsal Cinsiyet eşitliği konusuna duyarlı yaklaşımları ve program için gösterdikleri emeğe ve öğrencilerimizin duyarlı yaklaşımlarına, emeklerine teşekkür ederiz.


15.06.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.