"UZAY KAMPI" NDAYDIK...

"UZAY KAMPI" NDAYDIK...

İzmir'de, Ege Serbest Bölgesi'nde  bulunan Uzay Kampı Türkiye'ye 06-08 Mart 2020 tarihleri arasında 6 ve 7. sınıflar  ile katılım sağladık. Uzay ve Bilim Merkezi olan Uzay Kampı Türkiye; katılan öğrencilere bilim, matematik ve teknoloji alanında eğlenerek bilgi sahibi olmalarına ve kariyer yapmaları için onları motive etmeye odaklanmış bir merkezdir.

Öğrencilerimiz uzayla ilgili interaktif simülasyonları kullanarak, uzayda yaşama ve çalışma hissini yaşadılar. Uzaya gitmek için gerçek bir uçuş görevinin hazırlıklarını ve alınan eğitimleri yaparak yaşayarak keşfettiler.

NASA'nın küresel uzay elçisi Dr.Ravi N. Margasahayam, 6  Mart Cuma günü uzay kampında öğrencilerimize, uzay görevleri ve teknoloji ile ilgili  bilgi verdi. Öğrencilerimiz de  NASA'da çalışan  bilim insanına merak ettikleri soruları sorma fırsatı yakaladılar.

Bunun yanında  1/6 Yerçekimi Koltuğu Simülatörü Kullanımı, Hurricane 360 VR Simülatörü ile sanal gerçeklik macerası, "Sanal Mars Gezisi" simülatörü "Mars Explorers" ile 3 boyutlu uzay macerası, sıcak hava balonu yapılarak fırlatılması, Mars kolonisi tasarımı ve sunumu, astronot kıyafetlerinin tanıtılması, "Sanal Gökyüzü"nün oluşturulduğu planetaryum ile takım yıldızların gökyüzündeki konumlarını tanıma gibi birbirinden önemli, öğretici ve eğlenceli etkinliklere katılım sağlandı.

Programın en etkileyici ve özel aktivitesi ise uçuş göreviydi.

Gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmaların canlandırıldığı bu aktivitede her bir takım üyesine, uzay mekiği Discovery'de komutan, uzay istasyonu modüllerinde uçuş mühendisi ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevler verildi. Öğrencilerimiz bu görevleri yaparken bilgiyi paylaşmanın ve takım halinde başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendiler.

12 Haziran 2000'de açılan eğitim ve eğlence merkezi Uzay Kampı Türkiye'yi, 60'ın üzerinde ülkeden 200 bini aşkın genç ve yetişkin ziyaret etmiştir. Son teknoloji ile donatılmış tesiste farklı uluslardan gençlerin bir araya gelip uzun süreli arkadaşlıklar kurabilecekleri ve diğer kültürleri anlayabilecekleri ideal bir ortam sunmaktadır.

Uzay Kampı Türkiye'de, geleceğin dünya liderlerinin yetiştirilmesinde katkıda bulunuluyor. Öğrencilerimiz oldukça önemli deneyimler elde ettikleri kamptan, unutulmaz hatırlarla ayrıldılar.


11.03.2020

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.