YAZILIM EĞİTİMİ BAŞLIYOR

YAZILIM EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Günümüz dünyasında artık çoğu şey robotlar sayesinde üretiliyor. Bu elektronik araçların da yönetimini sağlayan birer beyinleri yani yazılımları vardır. Şuan ki dünya da yazılıma hükmetmek, dünyaya hükmetmek kadar önemli bir pozisyona gelmiştir. Bütün dünya da Endüstri 4.0 çağı yaşanmaktadır. Bu Endüstri 4.0 çağını yakalamak için araştıran, geliştiren, üreten ve tasarlayan bireyler yetiştirmeliyiz.

İçinde bulunduğumuz çağa ayak uydurabilmek için okulumuzda yazılımın temellerinden başlayarak öğrencilerimize problem çözme, algoritma yani planlamanın önemini fark etme ve kendi programını geliştirip, kullanma gibi yeteneklerini ortaya çıkarmaya ve bu kazanımları onlara vermeyi hedefliyoruz.

Öğrencilerimiz 3. sınıftan itibaren " Bilgisayarda Kodlama Eğitimi" dersi ile hem doğru ve verimli bilgisayar kullanımını öğrenirken hem de gelişen dünya da çağın gerisinde kalmamak için yazılım geliştirme adına temel bilgileri kazanmaya başlıyorlar.

 Yazılım eğitimi alan bir öğrenci; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetilerini arttırmaktadır. Çocukluk döneminde öğrenilen ve geliştirilen bu bilgi ve yetenekler daha kalıcı ve daha efektif olduğunu görmekteyiz.

Öğrencilerimize "Oyun Tabanlı Öğrenme" yöntemiyle başlayan bu yazılım eğitimi ilerleyen seviyelerde kendi kodlarını tasarlayıp yazabilen birer uygulamacıya dönüştürüyor. Bu eğitime büyük teknoloji firmalarının kurucularından Sergey Brin(Google), Mark Zuckenberg(Facebook) ve Bill Gates(Microsoft)' in içinde bulunduğu bir grup programcının destek olduğu ortak projesi "code.org" sitesi üzerinden başladık.

Öğrencilerimiz "code.org" sitesi üzerinde oluşturulan sınıflarda hazır sahnelerde verilen görevleri kendi oluşturdukları komutlarla doğruyu bularak yazılımın yapıları olan döngüler, koşullandırmalar, değişkenler, fonksiyonlar vb. komutları öğreniyorlar. Öğrencilerimiz bu yazılımın temel yapılarını öğrenirken hem araştırmayı, düşünme becerilerini geliştirirken hem de eğleniyorlar.

Yazılım temel eğitimimiz "code.org" sitesi üzerinden başladıktan sonra "Scratch" programıyla devam edecek. Bu program üzerinde artık öğrencilerimiz hazır sahneleri değil, kendi tasarladıkları sahne ve animasyonları kendi verdikleri komutlarla yönetecekler. Bu bölümde kendi animasyon, oyun, yarışma programı ve eğitici animasyonlarını oluşturacaklar.

Bu eğitimleri alan öğrenciler 6. sınıfa geldiklerinde dünya da kullanılan ve temel seviye sayılan "Basic" programlama dili ile tanışacaklar. Bu programlama dilinde kendi küçük programlarını tasarlamaya hazır olacaklardır. Bilgisayarda birçok programı bu yazılım dili ile oluşturabilirsiniz. Bunlara örnek verecek olursak paint, hesap makinesi, video ve ya ses oynatıcı vb. programlardır.

Teknoloji her yerde ve bunu sadece kullanmakla kalmamalı üretebilen nesiller yetiştirmeliyiz. Bunun için eğitimlerimiz son hızıyla devam etmektedir.


20.12.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.