3D(Boyutlu) modelleme bilgisayar ortamında tasarımımızı üç boyutlu hale getirmeye denir. Bu konuda çoğu program tasarımımızı istediğimiz açıdan görebilmemize olanak sağlar. Dikey ve yatay ve ön görünüşle beraber perspektif görünüşten de cismi istenilen açıdan görmek o cismi üç boyutlu algılamamızda büyük rol oynar.
Çocuklar belli bir yaşa kadar soyut kavramları zihinlerinde kurgulayamazlar ve dolayısıyla bu kavramları onlara mümkün olduğunca somutlaştırarak sunmak gerekir. Bir hız problemini anlatırken gerçek hayattan örnekler, vücut diliyle ya da elimizdeki malzemelerle küçük drama oyunları yaparak göstermeye çalışırız. Örneğin; bir öğrencinin güneş olup diğer arkadaşlarının da gezegenler olup sırayla güneşin etrafında döndürmek gibi. Günümüz teknolojisiyle beraber bu gibi faaliyetlere destek olarak derslerde kullanıldığında, daha çabuk ve kolay öğrenme sağlanıyor. Güneş sisteminin 3 boyutlu bir modelini bastığımızda hem gezegen şekillerini daha kolay görecek hem de somut bir varlığa dokunmuş olacak.
Özel 3 Mart Eğitim Kurumlarında 3 boyutlu modelleme ilkokul düzeyinde ders etkinlikleri ile başlayıp, lise ders planları içerisinde de kendine yer bulmaktadır. Öğrencilerimiz 3 boyutlu modelleme yaparken Autocad Tinkercad, Fusion 360, Google Sketch-Up gibi 3 boyutlu modelleme programlarını öğrenip 3 boyutlu yazıcılarımızdan hayallerindeki çizimleri oluşturup, somut hale getirebilmektedirler. Mega Maker 3D yazıcılarımız ile hızlı ve güvenilir ortamda somutlaştırma işlemleri yapılmaktadır.
3 Boyutlu Modelleme Eğitiminin Faydaları