KODLAMA VE ROBOTİK

Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır.

Matematik, Fen Bilimleri gibi müfredatlar arası disiplinlerle bağlantı kurarak gerçek yaşam sorunlarına çözüm üretmektir. Dahası kodlamayı öğrenmek demek yeni fikirler keşfetmede ve iş-eğlenceye yönelik şeyler üretmede güçlü yollar kazanmak demektir.

Robotik makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanıdır. Mekanizmaların tasarımı, kontrol edilebilmeleri için yapılarına elektronik donanımların eklenmesi, dijital ortamda kontrollerinin sağlanması ve belirli ortamlarda belirli koşullara göre çalışmaları baz alındığında bu alan makine, bilgisayar, yazılım, kontrol ve otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik-elektronik gibi birçok mühendislik disiplinini bir arada toplamaktadır.

Özel 3 Mart Eğitim Kurumları olarak Anasınıfından itibaren 11. Sınıfa kadar kodlama ve robotik dersleri verilmektedir. Öğrencilerimiz ile bilgisayarsız etkinlikler (Unplugged) ile başlayan derslerimiz, sonrasında çevrim içi(online) etkinlikler ile devam etmektedir. Bu eğitimleri alan öğrencilerimiz somut ve yaratıcı çözümleri bulabilmek ve geliştirebilmek için LEGO Wedo, LEGO EV3, Makeblock, Snap Circuits gibi eğitim setleri ile derslerimizi belirlenen müfredata göre işlenmektedir.

Kurumumuzun 2 farklı bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Robotik laboratuvarı ve Bilişim laboratuvarı ile öğrencilerimize kodlama eğitimleri, robotik eğitimleri, elektronik yazılım eğitimleri, 2 ve 3 boyutlu tasarım eğitimleri, web tasarımı eğitimleri, mobil ve 3 boyutlu oyun tasarım eğitimlerini vermekteyiz.

Kodlama ve Robotik Öğreniminin Faydaları

  • Analitik düşünme becerileri kazandırır.
  • Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
  • Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur.
  • Problem çözme yeteneğini artırır.
  • Sistematik düşünmesini sağlar.
  • Makinaların çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.

 

 

 

 

 

Foto Galeri

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.