107. YILINDA ÇANAKKALE

107. YILINDA ÇANAKKALE

Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşı'mızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur. 

Türk tarihinin altın sayfalarından ve destanlaşmış savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünü kutlamak ve bu destanı yazan kahramanları yad etmek üzere okulumuzda anma töreni gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan, her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimizin, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi anlatan drama, izleyenleri savaş yıllarına götürdü.

Töreni 4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz ilgi ve heyecanla izledi.

Programı hazırlayan öğretmenlerimize ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.


23.03.2022

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.