DÜNYA SU GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

DÜNYA SU GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Su, insan yaşamında hayati bir önem taşımaktadır. Sadece yaşam için gerekli bir nesne değil aslında yaşamın kendisidir su. Yeryüzünde ilk yaşamın başladığı yerdir ve bizi çevreleyen tabiat ana ve canlıların yaşamı için ikamesi olmayan çok değerli bir elementtir. Suyun bolluğu halinde değeri tam anlaşılamaz iken yokluğu halinde ölümle eş anlamlıdır.

Her yıl artan su krizine farkındalık oluşturabilmek adına 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart tarihi 'Dünya Su Günü' olarak ilan edildi.

Okulumuz da bu amaç doğrultusunda suyun önemine, yokluğunda yaşanabileceklere dikkat çekecek bir program hazırladı. Okulumuz konferans salonunda tüm öğrencilere çeşitli videolar ve anlatımlar ile gerekli bilgilendirmeler yapılırken, STEM kulübü öğrencileri hazırladığı "su" konulu pandomim gösterisi ile görsel bir şölen sundu.

 8. Sınıf öğrencilerimizden Yonca Şener, yazdığı "Su Günü" şarkısını seslendirdi. Okulumuzda İngilizce zümresi tarafından yürütülen "Clean Drinking Water" isimli proje anlatıldı ve projeye en çok katkı sağlayan sınıflara teşekkürler iletildi.

Program "Yok Oluşu Seçme" sloganının benimsenmesi ile sona erdi.


24.03.2022

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.