BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ

BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ

18 Nisan 2019 Perşembe günü ÇEK Özel 3 Mart Ortaokulunda her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Bilim ve Kültür Şenliği yapılmıştır. Temel amacımız, bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmek ve bunun yanı sıra bizi biz yapan, insan olma becerimizi bize sağlayan, geçmişi geleceğe taşıyan kültür ögelerimize de sahip çıkıp korumaktır.

Belirttiğimiz temel amaçlara ek olarak toplumda bilim iletişiminin sağlanması, olay ve kavramların anlaşılmasında bilimsel bakış açısının geliştirilmesi, yapılan uygulamalar sayesinde bireylerin bilim yapma sürecine katılma cesaretlerinin arttırılması, farklı bilimlerin etkileşimlerinin kavratılması, bilimsel süreçler konusunda farkındalık kazandırılması da amaçlarımız arasındadır.

Belirtilen bu amaçlar doğrultusunda yaptığımız Bilim ve Kültür Şenliğimiz kapsamında, 427 öğrencimizin aktif olarak katılım sağlayabileceği şekilde planlanan atölye çalışmalarında gözlem, sergi, sahne gösterileri, tematik bilim oyunları ve sanatsal faaliyetlere yer verilmiştir.

Gün boyunca devam eden şenlikte 35 farklı atölye çalışması, gösteri deneyleri, bilimsel şovlar, felsefe ve spor atölyeleri yapılmıştır. 3 Mart Eğitim Kurumları Lise orkestrası müzik dinletisi ile renk katmış, lise öğrencilerinden oluşan 3 Mart Sanat Topluluğu ise "Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı" adlı oyunu sahnelemiştir. İDO World Dans Show yarışması solo kategorisinde Dünya 5.si Fırat Elele'nin dans gösterisi izlendikten sonra, Antalya Uluslararası Bale Festivali ve yarışmalarında 8-10 yaş kategorisinde bale 1.si Deniz Bayram ve aynı yarışmanın modern Dans kategorisi 1.si Deniz Çetin solo performanslarını sergilemişlerdir.

 Program saat 09.00 itibariyle öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan; öğrencilerimizin şenlik öncesi yaptıkları seçimler doğrultusunda STEM, yaşam, kültür ve beceri atölyeleriyle başlamıştır. Saat 13.30'da BTM den gelen deney gösteri grubu görsel bir şov sergilemiştir.

Öğrencilerimizin sene içinde yaptığı projeler koridorlarda sergilenmiştir.

Bilim ve kültürümüzün farklı öğelerini oluşturan dallarda konuşmacı misafirlerimizden Bursa Felsefe Grubu Başkanı Gürkan Kaya'ya, MG Spor Kulübü Basketbol antrenörleri Gürkan Eroktay ve Levent Erden'e teşekkür ediyoruz.

Bilim ve Kültür Şenliği organizasyonunu gerçekleştiren başta Müdür Yardımcılarımız Caner Burak Taner'e ve Burcu Yeşerdir'e ve Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Müzik, Beden Eğitimi, İngilizce, Görsel Sanatlar öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.


24.04.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.