DEMOKRASİ,ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BİLİM MEDENİYETİ İYONLAR

''Sosyal Bilgiler Bölümü '' 5.sınıf öğrencileri ile birlikte 22.10023 Pazar günü Pergamon medeniyetinin önemli şehri olan Bergama'da büyüleyici bir yolculuğa çıktı. ''Kültür ve Miras ''ünitesi kapsamında Anadolu'da yaşayan kadim uygarlıkların insanlık tarihine katkılarını kalıntılarla göstermek, öğrencilerde farkındalık yaratmak amacıyla İzmir'in ilçesi Bergama'da kurulan Pergamon uygarlığının bıraktığı mirası inceleyerek önceden edindikleri bilgileri pekiştirip kalıcı öğrenmeyi sağladılar.

Bergama'da bulunan dünyanın en dik tiyatrosu ve en önemli sağlık merkezlerinden Asklepon'un önemli özelliklerini, dönemin kültürel gelişmişliğini fark etme şansı bularak adeta o dönemi yaşadılar. Akrapol'deki agorayı gözlemlerken dönemin demokrasi gelişimine katkılarını da fark ettiler. Bergama Antik kentinde bulunması gereken ancak arkeologlar tarafından Almanya'ya götürülen "Zeus Sunağı"nın hikayesiyle de kültürel mirasa nasıl sahip çıkılması gerektiğinin farkına vardılar. Gezi Ayvalık Şeytan sofrasında güneşin batışının büyüleyici manzarasını izleyerek son buldu.

Geziyi düzenleyen sosyal bilgiler bölümüne teşekkür ediyoruz.

26.10.2023