DÖRDÜNCÜ SINIFLAR AFAD MERKEZİNE, UYGULAMALI EĞİTİMİNE GİTTİLER

DÖRDÜNCÜ SINIFLAR AFAD MERKEZİNE, UYGULAMALI EĞİTİMİNE GİTTİLER

Türkiye'nin ilk ve dünyanın en geniş kapsamlı Afet Merkezi Bursa'dadır. Her yıl dördüncü sınıf öğrencilerimiz, bu merkezde uygulamalı olarak yarım günlük eğitim görmektedirler.

Bu merkezde her doğal afetin simülasyonu yapılmaktadır. Öğrencilerimiz, ilk yardım odalarında, plastik mankenler ve dijital cihazlarla; uygulamalı ilk yardım, kalp masajı, kırılma, kanama durumlarında eğitim gördüler. Heyelan ve sel olayları 3 boyutlu filmlerle, heyelan ve sel tecrübe edilerek, bu tür durumlarda ne yapılması gerektiğini öğrendiler.

Öğrencilerimiz yangın gibi bir felaketten, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için eğitim aldılar. Lodos rüzgarından kaynaklanan karbon monoksit zehirlenmelerinin nedeni, nasıl oluştuğu ve ne şekilde önlenebileceğini mankenler yardımı ile hazırlanan simülasyon eğitimi ile deneyimlediler. Depremin fiziksel ve psikolojik etkilerinin tecrübe edilmesi yolu ile can ve mal kaybının en aza indirilmesi ile tasarlanan deprem simülatöründe, depremin nasıl oluştuğunun, deprem sırasında ve sonrasında nasıl davranılması gerektiğinin ve depremden korunmak için alınması gereken basit önlemlerin uygulamalı eğitimi verildi. Kurulan deprem sarsma tablası ve simülatör sistemi ile deprem anı yaşatıldı. Daha sonra olabilecek bir deprem senaryosu 3D animasyon film formatında izlendi.

Ülkemizde yaşanan yoğun doğal afetler adına bu tür gezilerin ne kadar yerinde ve anlamlı olduğunu bir kez daha anlamış bulunmaktayız.


28.03.2022

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.