EĞİTİM KOORDİNATÖRÜMÜZ UUSÖT ÇOCUK EDEBİYATI ZİRVESİ'NDE

EĞİTİM KOORDİNATÖRÜMÜZ UUSÖT ÇOCUK EDEBİYATI ZİRVESİ'NDE

Bursa Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Topluluğu (UÜSÖT), çocuk kitaplarının taşıması gereken özellikleri farklı bakış açılarıyla ele alacağı önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor. 17-30 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenecek Çocuk Edebiyatı Zirvesi'nde alanında uzman konuşmacılar yer alıyor.

Zirvede İlkokul Eğitim Koordinatörümüz Sine Çelik  "Çocuklarda Okuma Alışkanlığı" üzerine gerçekleştirdiği söyleşide, nitelikli çocuk edebiyatı ile önce öğretmenlerin ve ebeveynlerin tanışmasının önemini vurguladı.

0-3 yaş aralığında dilsel-görsel hafızası uyarılmamış, 3-6 yaş aralığında kelime dağarcığı genişletilmemiş çocukların, 6 yaş sonrası okumayı söktükten sonra okuma alışkanlığı edinme sürecinde ne gibi zorluklarla karşılaştığını, bu zorlukları aşmada öğretmenin rolü ile ilgili görüşlerini paylaştı. Okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik örnek uygulamalar ile ilgili bilgi verdi.

Bizleri çocuk edebiyatını alanının uzmanı yazarlar, editörler, yayıncılar, akademisyenler, öğretmenler, kütüphaneciler ve kitabevi sahipleri ile buluşturan UÜSÖT'e ve bu buluşmaların gerçekleşmesi için öğrencilerine daima yol gösteren değerli velimiz UÜ. Ögr. Gör. Nilüfer İnceman Akgün'e biz de çok teşekkür ediyoruz.

Eğitim Koordinatörümüz Sine Çelik 'e çalışmalarında başarılar diliyoruz.


28.05.2021

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.