Günümüz Robotlarına Yolculuk

Günümüz Robotlarına Yolculuk

Günümüzde robotların artık kullanım alanları giderek artmaktadır. Evimizi temizleyen robotlardan, hava alanlarında güvenliği sağlayan robotlara kadar birçok alanda kullanılmaktadırlar. En çok kullanımı ise endüstri alanında gelişmektedir. Bir insanın yapabileceği basit işlemleri çok hızlı bir şekilde geliştiren bu robotlar, hayatımızı kolaylaştırmaktadırlar. Tabi ki bu gelişim ile birlikte yeni meslekler doğmaktadır.

Öğrencilerimize bu gelişimi göstermek ve endüstri de kullanılan bu robotlar ile ilgili bilgilendirme konferansı düzenlendik. Universal Robots firmasından Kandan Özgür Gök ve Hakan Deniz Erden tarafından öğrencilerimize robotik araçların kullanım alanları ve amaçları hakkında sunum ve gösteri yapıldı. Öğrencilerimizin konu ile ilgili sorularını cevapladılar.

Atatürk'ün yolunda ve teknolojiyi üreten ülkelerden olabilmek amacıyla hem bilişim hem de teknoloji konusunda çok yönlü gelişim sağlayabilmek için öğrencilerimiz ile robotik, kodlama, program üretme ve geliştirme konusunda çalışmalarımız durmadan devam etmektedir.

Üniversal Robots firmasına teşekkür ediyoruz.


23.12.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.