Öğrencilerimizden ROOT 2021 Kodlama Yarışmasında Büyük Başarı

Bu yıl 5600 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen ROOT 2021 kodlama yarışmasında Özel 3 Mart Ortaokul öğrencilerimizden oluşan 7 takımımız (14 öğrencimiz) %10 luk dilime girerek yarı finale girme başarısı gösterdiler.

Öğrencilerimiz kodlama ve robotik derslerinde gördükleri Scratch program geliştirme, Tinkercad 3 boyutlu tasarımlar ve Ürün oluşturma (Word-Powerpoint-Excel) konularından oluşan online sınavda okulumuzu temsil ettiler. ROOT 2021 yarışmasında ilk aşama olan online rekabet bölümünde başarılı bir şekilde robotik kodlama bilgilerini sınadılar. 7 takım ve 14 öğrencimiz bu online rekabet aşamasını geçtiler. Tüm öğrencilerimize ve bilişim teknolojileri öğretmenlerimize tebrik ederiz.

Özel 3 Mart Eğitim kurumlarında öğrencilerimiz robotik ve kodlama alanında çalışma ve etkinliklerini anaokulundan 8. sınıfa kadar görmektedirler. Bu dersler içerisinde kodlama, robotik, 3 boyutlu tasarımlar, elektrik ve elektronik, web tasarımı, oyun tasarımı, mobil yazılım ve yapay zeka uygulama geliştirme konularında programlar geliştirmektedirler. Geleceğin mesleklerine, bugünden kendilerini geliştirme fırsatlarına sahip oluyorlar.

12.04.2021