ŞİİRİN SESİ 3 MART'TA

ŞİİRİN SESİ 3 MART'TA

Bu sene 11-14 Ekim tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen Nilüfer Şiir Festivali'nin açılışına okulumuz ev sahipliği yaptı. Dünya ve Türk edebiyatının üç önemli şairini okulumuzda ağırlamanın haklı gururunu yaşadık.
11 Ekim Perşembe günü okulumuzda gerçekleşen söyleşiyi 7, 8, 9, 10, 11. sınıftaki öğrencilerimiz büyük bir hayranlık ve merakla dinlediler. Şiirin sesini ancak gençlerle daha kuvvetli duyabileceğimiz bu günlerde Nilüfer Belediyesi öncülüğünde yaptığımız söyleşi genç bedenleri büyüledi.
Gökçenur Çelebioğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye Boğaziçi, Marmara, Anadolu, New York Üniversitelerinde dersler veren şair Cevat ÇAPAN,şiir kitapları birçok dile çevrilen onur gazetecisi Ukraynalı şair Volodamir PUCHKOV ve "Dünya Kitap Dergisi Şiir Ödülü" sahibi şair Çiğdem SEZER ve katıldı. Gençlerin kendilerine yönelttikleri soruları yanıtlayan şairler Sevim Eda ARSLAN adlı öğrencimizin kendi şiirini okumasıyla 3 Mart öğrencilerinin şiire olan ilgilerinden memnun olduklarını ve şiirin hayatımızın her anında olduğunu, kültürler arasında bağ kurmaya yardımcı olduğunu da dile getirdiler.
Öğrencimiz Alina Çavuş'un sahneye gelerek Ukraynalı şair Volodamir PUCHKOV'e ukrayna'ca hoşgeldiniz demesi ve sohbet etmesi renkli sahnelere neden oldu.
Söyleşinin sonunda konuk şairlere teşekkür edilerek çiçek taktim edildi. 
Nilüfer Belediyesine ve konuk şairlerimize çok teşekkür ediyoruz.


13.10.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.